Cheeky Quotes

Thursday, 23 February 2017


Kelebihan Menunaikan Solat Jumaat :


Solat Jumaat dua rakaat yang difardukan ke atas umat Islam membuktikan hari itu semulia hari yang perlu diambil manfaat untuk mendapatkan ganjaran Allah daripada setiap amal ibadat yang dilaksanakan.

Selain itu, hari Jumaat juga merupakan satu hari yang cukup mustajab dan istimewa untuk kita semua berdoa meminta pertolongan, nur dan hidayah daripada Yang Maha Esa.

Rasulullah S.A.W bersabda: “Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat pertama, dia umpama berkorban seekor unta. Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat kedua, dia seperti berkorban seekor lembu. Sesiapa yang menghadiri solat Jumaat pada saat yang ketiga, dia seperti berkorban seekor kibas. Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat keempat, dia seperti memberi hadiah seekor ibu ayam dan sesiapa hadir solat pada saat kelima, dia seolah-olah memberi hadiah sebiji telur.”

Apabila imam naik ke mimbar, malaikat menutup buku catatannya dan ikut mendengar khutbah. Justeru, sesiapa yang datang untuk solat selepas itu seolah-olah dia hanya datang untuk solat semata-mata, tidak direkodkan di dalam buku kehadiran malaikat.

Setiap hari Jumaat, Allah mengutuskan malaikat ke bumi, mencatat nama mereka yang ke masjid. Malaikat-malaikat akan ke langit menyembahkan apa yang dicatatnya. Allah mengampunkan dosa-dosa mereka yang datang ke masjid.

Tuesday, 7 February 2017

Jadual bayaran Pinjaman Peribadi Aeon untuk kakitangan Kerajaan, Badan Berkanun dan Swasta.



Monday, 6 February 2017

Pinjaman Peribadi Aeon untuk kakitangan KERAJAAN, BADAN BERKANUN dan SWASTA..


Kelayakan:

1. Nama clear daripada Ccris / Blacklist / Ctos / AKPK / Tunggakan.

2. Jawatan TETAP atau KONTRAK diterima.

3. Seluruh Malaysia LAYAK memohon.

4. Tentera tak diterima.


Kenapa di Aeon?

1. Manfaat untuk kakitangan KERAJAAN dan BADAN BERKANUN, potongan tak melalui payslip. Potongan dalam payslip anda tak bertambah lepas buat loan dengan Aeon ni. Anda boleh bayar sendiri sama ada melalui:

Online
Kaunter Aeon 
Mesin cash deposit Aeon atau 
Potongan melalui akaun bank

Untuk kakitangan KERAJAAN dan BADAN BERKANUN yang potongan dah lebih 60%, anda dialu-alukan buat kerana anda boleh bayar sendiri tanpa membuat potongan dalam payslip. Potongan dalam payslip anda tak bertambah lepas buat loan dengan Aeon ni. Pada masa akan datang bila anda mendapat kenaikan gaji, potongan anda akan jadi kurang 60%, anda boleh buat loan di tempat-tempat lain.

2. Manfaat untuk kakitangan SWASTA, interest rate yg rendah iaitu 10% setahun tetap selama 7 tahun.

2. Dokumen yang diperlukan TIDAK perlu pengesahan oleh majikan.

3. Proses yang cepat hanya 3-7 hari bekerja sahaja.


Jika betul2 berminat, boleh whatsapp segera payslip sebulan TERKINI ke 013-6165399 || 013-6165399 (Ghaffur Hassan) untuk pengiraan kelayakan.

Monday, 23 January 2017

Alhamdulillah.. PON... PON... Testimoni terbaru lagi client kakitangan kerajaan di KL LULUS pinjaman sebanyak RM13K di Aeon Credit Services. Potongan beliau dalam slip dah 60%. Gembira dapat bantu beliau dapatkan cash untuk keperluan peribadi beliau.

Jom.. Jom.. Buat pinjaman peribadi untuk urusan peribadi anda..

Hubungi sy segera di 013-6165399 || 013-6165399 (Ghaffur Hassan).



Sunday, 22 January 2017

Personal Loan AEON untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang potongan gaji dalam slip dah 60%..


Kelayakan:

1. Nama clear daripada Ccris / Blacklist / Ctos / AKPK / Tunggakan.

2. Jawatan TETAP.

3. Seluruh Malaysia LAYAK memohon.

4. Tentera tak diterima.


Kenapa di Aeon?

1. Potongan tak melalui payslip. Potongan dalam payslip anda tak bertambah lepas buat loan dengan Aeon ni. Anda boleh bayar sendiri sama ada melalui online, kaunter Aeon, mesin cash deposit Aeon atau potongan melalui akaun bank. Pada masa akan datang bila anda mendapat kenaikan gaji, potongan anda akan jadi kurang 60%, anda boleh buat loan di tempat-tempat lain.

2. Dokumen diperlukan hanya salinan IC sekeping dan payslip 3 bulan terkini. Yang bestnya anda tak perlu dapatkan pengesahan oleh majikan anda..

3. Proses yang cepat hanya 3-7 hari bekerja sahaja.




Wednesday, 18 January 2017

PERSONAL LOAN SWASTA . Personal loan anda reject di bank disebabkan:

- Fail score?
- Komitmen x cukup setahun? Baru sebulan?
- DSR Fail (gaji dah maximum)?
- Ccris ( ccris dah clear, tapi bank belum update)?
- CTOS disebabkan bil telephone/unifi?
- Ccris cun tapi sangkut PTPTN?

Kami boleh membantu anda. Whatsapp ke 013-616 5399 . Loan from 5k up to 150k.
Pinjaman loan dengan BANK2 terpilih. Along2 tak main. 😉

Tuesday, 17 January 2017

PENING KEPALA TAK TAHU NAK DAPAT CASH DARIPADA MANA LAGI..?? 
.
.
Bertambah pening lagi bila potongan dalam slip gaji dah 60%. Memang lah dah over limit. Memang lah tak boleh buat pinjaman lagi. Nak potong macammana? Potongan dah maksimum.. RUNSING.. RUNSING..
.
.
Tunggu ! Anda jangan rasa anda sahaja mengalami masalah ini !
.
.
Fakta menunjukkan lebih 60% daripada penjawat awam sudah membuat potongan sebanyak 60% daripada jumlah pendapatan slip gaji mereka sekali gus menyukarkan mereka untuk membuat pinjaman baru. Ditambah lagi dengan tuntutan kos sara hidup yang semakin tinggi menyebabkan penjawat awam amat amat memerlukan pinjaman peribadi yang baru. Tapi apakan daya, nasi sudah menjadi bubur. Kelayakan sudah tiada. Potongan dalam slip gaji sudah 60%. Nak buat kat mana-mana pun dah tak boleh. Asyik kena reject aje di bank atau koperasi.
.
.
.
------------------------------------------------
KINI ANDA TIDAK PERLU RISAU LAGI !
------------------------------------------------
.
.
MEMPERKENALKAN….
.
.
Pinjaman Peribadi Aeon untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang potongan dalam slip gaji dah 60%..
.
.
Kenapa di Aeon?
.
.
1. Potongan tak melalui payslip. Potongan dalam payslip anda tak bertambah lepas buat loan dengan Aeon ni. Anda boleh bayar sendiri sama ada melalui online, kaunter Aeon, mesin cash deposit Aeon atau potongan melalui akaun bank. Pada masa akan datang bila anda mendapat kenaikan gaji, potongan anda akan jadi kurang 60%, anda boleh buat loan di tempat-tempat lain.
.
.
2. Dokumen diperlukan hanya salinan IC sekeping dan payslip 3 bulan terkini. Yang bestnya anda tak perlu dapatkan pengesahan oleh majikan anda..
.
.
3. Proses yang cepat hanya 3-7 hari bekerja sahaja.
.
.
Sila klik link di bawah untuk lihat testimoni pelanggan yang sudah berjaya lulus dengan Aeon;
.
.
https://2.bp.blogspot.com/…/Screenshot_2017-01-09-18-13-21.…
.
.
https://1.bp.blogspot.com/…/Screenshot_2017-01-09-18-15-28.…
.
.
Jadi, tunggu apa lagi? Mohon sekarang!
.
.
Yang serius sahaja! Jangan segan, jangan malu untuk sms / whatsapp / call ke
.
013-616 5399 || 013-616 5399 || 013-616 5399
.
( Ghaffur Hassan )
.
untuk maklumat lanjut dan pengiraan kelayakan.