Cheeky Quotes

Wednesday, 18 January 2017

PERSONAL LOAN SWASTA . Personal loan anda reject di bank disebabkan:

- Fail score?
- Komitmen x cukup setahun? Baru sebulan?
- DSR Fail (gaji dah maximum)?
- Ccris ( ccris dah clear, tapi bank belum update)?
- CTOS disebabkan bil telephone/unifi?
- Ccris cun tapi sangkut PTPTN?

Kami boleh membantu anda. Whatsapp ke 013-616 5399 . Loan from 5k up to 150k.
Pinjaman loan dengan BANK2 terpilih. Along2 tak main. 😉

Tuesday, 17 January 2017

PENING KEPALA TAK TAHU NAK DAPAT CASH DARIPADA MANA LAGI..?? 
.
.
Bertambah pening lagi bila potongan dalam slip gaji dah 60%. Memang lah dah over limit. Memang lah tak boleh buat pinjaman lagi. Nak potong macammana? Potongan dah maksimum.. RUNSING.. RUNSING..
.
.
Tunggu ! Anda jangan rasa anda sahaja mengalami masalah ini !
.
.
Fakta menunjukkan lebih 60% daripada penjawat awam sudah membuat potongan sebanyak 60% daripada jumlah pendapatan slip gaji mereka sekali gus menyukarkan mereka untuk membuat pinjaman baru. Ditambah lagi dengan tuntutan kos sara hidup yang semakin tinggi menyebabkan penjawat awam amat amat memerlukan pinjaman peribadi yang baru. Tapi apakan daya, nasi sudah menjadi bubur. Kelayakan sudah tiada. Potongan dalam slip gaji sudah 60%. Nak buat kat mana-mana pun dah tak boleh. Asyik kena reject aje di bank atau koperasi.
.
.
.
------------------------------------------------
KINI ANDA TIDAK PERLU RISAU LAGI !
------------------------------------------------
.
.
MEMPERKENALKAN….
.
.
Pinjaman Peribadi Aeon untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang potongan dalam slip gaji dah 60%..
.
.
Kenapa di Aeon?
.
.
1. Potongan tak melalui payslip. Potongan dalam payslip anda tak bertambah lepas buat loan dengan Aeon ni. Anda boleh bayar sendiri sama ada melalui online, kaunter Aeon, mesin cash deposit Aeon atau potongan melalui akaun bank. Pada masa akan datang bila anda mendapat kenaikan gaji, potongan anda akan jadi kurang 60%, anda boleh buat loan di tempat-tempat lain.
.
.
2. Dokumen diperlukan hanya salinan IC sekeping dan payslip 3 bulan terkini. Yang bestnya anda tak perlu dapatkan pengesahan oleh majikan anda..
.
.
3. Proses yang cepat hanya 3-7 hari bekerja sahaja.
.
.
Sila klik link di bawah untuk lihat testimoni pelanggan yang sudah berjaya lulus dengan Aeon;
.
.
https://2.bp.blogspot.com/…/Screenshot_2017-01-09-18-13-21.…
.
.
https://1.bp.blogspot.com/…/Screenshot_2017-01-09-18-15-28.…
.
.
Jadi, tunggu apa lagi? Mohon sekarang!
.
.
Yang serius sahaja! Jangan segan, jangan malu untuk sms / whatsapp / call ke
.
013-616 5399 || 013-616 5399 || 013-616 5399
.
( Ghaffur Hassan )
.
untuk maklumat lanjut dan pengiraan kelayakan.
8 MACAM REZEKI DARI ALLAH سبحانه وتعالى.

1. Rezeki Yang Telah Dijamin.

وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ 
"Tidak ada satu makhluk melata pun yang bergerak di atas bumi ini yang tidak dijamin ALLAH rezekinya."
(Surah Hud : 6).

2. Rezeki Kerana Usaha.


وَأَن لَّيْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى
"Tidaklah manusia mendapatkan apa-apa kecuali apa yang dikerjakannya."
(Surah An-Najm : 39).


3. Rezeki Kerana Bersyukur.


لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ
"Sesungguhnya jika kamu bersyukur pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu."
(Surah Ibrahim : 7).


4. Rezeki Tak Terduga.


وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا( ) وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ
"Barangsiapa yang bertakwa kepada ALLAH nescaya Dia akan menjadikan baginya jalan keluar dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya."
(Surah At-Thalaq : 2-3).


5. Rezeki Kerana Istighfar.


فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا ( ) يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُم مِّدْرَارًا
"Beristighfarlah kepada Tuhanmu, sesungguhnya Dia adalah Maha Pengampun, pasti Dia akan mengirimkan hujan kepadamu dengan lebat, dan memperbanyak harta.”
(Surah Nuh : 10-11).


6. Rezeki Kerana Menikah.


وَأَنكِحُوا الْأَيَامَىٰ مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِن يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ
"Dan nikahkanlah orang-orang yang masih membujang di antara kamu, dan juga orang-orang yang layak dari hamba sahayamu baik laki-laki dan perempuan. Jika mereka miskin, maka ALLAH akan memberikan kecukupan kepada mereka dengan kurnia-Nya."
(Surah An-Nur : 32).


7. Rezeki Kerana Anak.


وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ
"Dan janganlah kamu membunuh anak-anakmu kerana takut miskin. Kamilah yang akan menanggung rezeki mereka dan juga (rezeki) bagimu.”
(Surah Al-Israa' : 31).


8. Rezeki Kerana Sedekah.


مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً
"Siapakah yang mahu memberi pinjaman kepada ALLAH, pinjaman yang baik (infak & sedekah), maka ALLAH akan melipat gandakan pembayaran kepadanya dengan lipatan yang banyak."
(Surah Al-Baqarah : 245).


# Semoga hidup kita hari ini diberkati dan dirahmati Allah

Sunday, 15 January 2017

Personal Loan AEON untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang potongan gaji dalam slip dah 60%..

Kelayakan:

1. Nama clear daripada Ccris / Blacklist / Ctos / AKPK / Tunggakan.

2. Jawatan TETAP.

3. Seluruh Malaysia LAYAK memohon.

4. Tentera tak diterima.


Kenapa di Aeon?

1. Potongan tak melalui payslip. Potongan dalam payslip anda tak bertambah lepas buat loan dengan Aeon ni. Anda boleh bayar sendiri sama ada melalui online, kaunter Aeon, mesin cash deposit Aeon atau potongan melalui akaun bank. Pada masa akan datang bila anda mendapat kenaikan gaji, potongan anda akan jadi kurang 60%, anda boleh buat loan di tempat-tempat lain.

2. Dokumen diperlukan hanya salinan IC sekeping dan payslip 3 bulan terkini. Yang bestnya anda tak perlu dapatkan pengesahan oleh majikan anda..

3. Proses yang cepat hanya 3-7 hari bekerja sahaja.

Friday, 13 January 2017


*السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه*
*Ya Allah...*
Di pagi yang mulia ini...
Kau ampuni dosa-dosa kami, Dosa pasangan kami, 
Dosa kedua ibu bapa kami, Dosa anak-anak kami, 
 Dosa saudara-saudara kami, Dosa jiran tetangga kami, Dosa sahabat-sahabat kami,
Dosa guru-guru kami,
*Ya Allah...*
 jadikanlah zuriat keturunan kami tergolong di dalam zuriat yang menjaga solat..
 Sihatkanlah tubuh badan kami, jauhkanlah kami dari penyakit dan bala bencana..
 Cukupkanlah rezeki dan permudahkanlah segala urusan kami di dunia dan di akhirat. InshaAllah...
 *آَمِيّـٍـِـنْ... آَمِيّـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن*

Tuesday, 10 January 2017

PROMOSI! PROMOSI! PROMOSI DATANG LAGI...

Pinjaman Peribadi Aeon untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang potongan gaji dalam slip dah 60%..


Kelayakan:

1. Nama clear daripada Ccris / Blacklist / Ctos / AKPK / Tunggakan.

2. Jawatan TETAP.

3. Seluruh Malaysia LAYAK memohon.

4. Tentera tak diterima.


Kenapa di Aeon?

1. Potongan tak melalui payslip. Potongan dalam payslip anda tak bertambah lepas buat loan dengan Aeon ni. Anda boleh bayar sendiri sama ada melalui online, kaunter Aeon, mesin cash deposit Aeon atau potongan melalui akaun bank. Pada masa akan datang bila anda mendapat kenaikan gaji, potongan anda akan jadi kurang 60%, anda boleh buat loan di tempat-tempat lain.

2. Dokumen diperlukan hanya salinan IC sekeping dan payslip 3 bulan terkini. Yang bestnya anda tak perlu dapatkan pengesahan oleh majikan anda..

3. Proses yang cepat hanya 3-7 hari bekerja sahaja.

Monday, 9 January 2017


Tips mudahnya menjemput rezeki ke dalam hidup kita. Mencari rezeki ni penat sebab kita tak tahu rezeki tu kat mana. Tapi lebih mudah bila kita menjemput rezeki bila kita tahu rezeki tu kat mana. Rezeki tu ada pada Allah, ia hak Allah. Jadi kita buat apa yg diperintahkanNYA sbg tanggungjawab seorang hamba dan in sha Allah Allah mengurniakan rezeki yg melimpah ruah ke dalam hidup kita.